Tummen upp för musik

Gud vi vill se, våra vänner böja knä
Gud vi vill se, det vi drömmer om ska ske
Vi ropar till dig, för du är vårt hopp
Sänd nåd över oss
Sänd nåd över oss

Så går en låt jag gillar väldigt mycket.
"Gud vi vill se, våra vänner böja knä". Det är exakt vad jag vill. Det är en av mina stora önskningar att mina vänner också ska hitta Gud. Jag har bara en kristen vän, och hon går i min klass. Sedan har jag ju alla på KU också, men det är inga jag umgås med efter skolan, bara lite på helgerna och på KU såklart!
Men det är helt.. ja.. jag vet inte hur jag ska förklara det men jag är säker på att ni förstår vad jag menar. "Gud vi vill se våra vänner böja knä". Det kommer inte längre än så, kan inte förklara med djupare! Jag önskar bara så innerligt att mina vänner ska hitta Gud!

Men nu sitter jag här framför datorn och bloggar igen, för andra gången. Det börjar bli kul det här, men det är så svårt att veta vad jag ska skriva om. Kan berätta lite om min dag iallafall. Jag vaknade ungefär klockan halv tolv. Det var så underbart skönt att ligga i sängen och bara.. vara trött men ändå känna sig så utvilad. (Jag har halsfluss, och har varit hemma hela veckan. Jag känner mig totalt frisk, men mamma tyckte jag skulle vara hemma bara en dag till) Jag gick sedan upp och åt frukost. Sedan tänkte jag: Jaha, vad ska jag göra nu då? Hela veckan har jag bara varit hemma, och verkligen inte gjort någonting. Har inte fått anstränga mig, så jag har varit instängd i huset i nästan 6 dagar nu, usch!
Men då såg jag iallfall vilket fint väder det var ute! Så täntke jag att "Jag går ut lite i trädgården" Så 5 minuter senare gick jag runt i trädgården och kollade runt.. trixade lite med en fotboll.. tänkte pumpa mina cykeldäck(gick inte).. och sedan var jag ju där igen. "Vad ska jag göra nu då?" Och då kom jag på det. Jag sprang in och hämtade en gitarr, gick ut och satte mig mot husväggen och började spela och sjunga. Så skönt det var! Solen sken som bara den, det var klarblå himmel och allt var verkligen bara.. så himla skönt! Där satt jag och bara spelade, tills mamma kom hem, då gick jag in igen.
Det här ska jag göra om många gånger, det var verkligen jätteskönt!
Musik är verkligen .. frid .. för mig! Jag verkligen älskar musik! Jag kan sitta i flera timmar på mitt rum med ett lovsångshäfte framför mig, gitarren i knät och bara sjunga!


Närma er Gud, och han skall närma sig er.

Jakobsbrevet 4:8a


Linn


Gud är högst upp på min lista

 Jag sökte runt lite på internet efter någon kristen blogg för ungdomar. Hittade inte en enda.. är jag blind, eller finns det knappt några?
Jag tänkte iallafall att.. jag startar en blogg själv! Inte för att jag vet hur detta ska gå, men jag hoppas att jag ska hitta inspiration till vad jag ska skriva om!
 Nu tänkte jag ta upp det där att man ibland kan man bli ganska "oaktiv" som kristen, och man prioriterar dåligt. 
Prioritera gud mer! Vi ungdomar sitter alldeles för mycket vid datorn, och det måste jag erkänna att jag också gör! Samma sak med teven. Tänk att man lätt sitter en hel timma och bara stirrar rätt in i en meningslös.. vägg? Vad får man egentligen ut av att se på ex. Grey's anatomy i en timma? De flesta program lär man sig inte särskilt mycket av heller. Tänk dig att du har haft en lång dag i skolan, du kommer hem, äter, och sätter dig sedan framför teven. Vad är ursäkten? - Jag är trött, tar det lite lugnt, gick så himla länge i skolan idag.
Då sitter man alltså där för att man är trött, man behöver vila.
Vet ni vad vi ska göra vid de tillfällena? Vi ska sätta oss ner i lugn och ro, kanske tända ett ljus och läsa bibeln.
Tänk dig det. Hur skönt, fridfullt och bara mysigt är inte det.. !? Vi behöver mer gud i våran vardag!
Läs bibeln varje dag och du får med dig något härligt att tänka på under dagen.
Nu när jag tänkte lite så kom jag på det, att jag startade ju inte den här bloggen för att ingen ska läsa den, utan jag hoppas att endel besökare ska leta sig hit. Då får man ju inse att även de som inte är kristna ska hitta hit!
Så till dig som inte är kristen men läser detta vill jag bara säga att det verkligen är jättekul att du hittat hit! Jag hoppas att du fortsätter läsa min blogg, och får se hur det kristna livet är. Kan berätta att sedan jag blev kristen så har mitt liv blivit så otroligt mycket mer, jag har börjat leva nu! :)
Tänkte också ha ett bibelord för varje blogginlägg, så här kommer det första :)

I begynnelsen fanns Ordet, och Ordet fanns hos Gud, och Ordet var Gud.
Det fanns i begynnelsen hos Gud.
Allt blev till genom det, och utan det blev ingenting till av allting som finns till.
I ordet var liv, och livet var människornas ljus.
Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.
Johannesevangeliet 1:1-5

När jag läste detta kändes det som att jag inte riktigt förstod, och det tror jag inte heller alla gör, så jag skriver därför också hur det står i "En levande bok" som man kan säga är NT fast lättläst.

Innan något hade skapats, fanns Guds eviga ord- Kristus.
Han har alltid funnits till och är Gud.
Han skapade allt som finns och ingenting finns som inte han har skapat.
Allt liv kommer från honom och hans liv är mänsklighetens ljus.
Han är det ljus, som lyser i mörkret och mörkret kan aldrig utsläcka det.
Johannesevangeliet 1:1-5 ur "En levande bok"

Jag hoppas att jag med varje blogginlägg ska kunna väcka en tanke hos er, och tänk nu på att alltid prioritera gud! Gud ska alltid stå högst upp på listan!

Linn


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0