Lite om vad som rör sig i mitt huvud

I SOn skriver alla varsitt arbete nu. Vi fick från början veta att vi fick skriva om vad vi ville. Jag kände direkt att jag ville skriva om religion, så jag valde faktist buddhismen. Det som jag tycker är lite konstigt, är att buddhismen grundar sig på de 4 ädla sanningarna. De säger i princip att hela livet är ett lidande men att det finns en väg bort från det. Då funderade jag lite.. hur kan man leva sitt liv med att hela tiden se på sitt liv som ett rent lidande? Hur ser man då på de lyckliga stunderna i sitt liv då.. när man får barn, när man blir glad, osv? Jag tycker det är ett väldigt pessimistiskt sätt att se på livet, att det bara är lidande. Men då funderade jag vidare. De flesta av de 400 miljoner buddhisterna bor i Asien. Vad jag läst så bor många av dessa i fattiga områden. Kan deras pessimistiska sätt att se på livet ha något att göra med att de faktist är fattiga? Att varje dag är en kamp för att få mat?
Äsch, jag vet inte. Förlåt för att jag delade med mig av mina jobbiga tankar, men jag förstår mig inte riktigt på buddhister. Jag tänker så här att ibland är man lycklig, ibland inte. Livet är faktist inte alltid enkelt, men ibland kan det vara helt underbart!

Lite tankar från mig där, hoppas ni förstår åtminstone lite av vad jag babblar om ;)Sannerligen, jag säger er; den som hör mitt ord och tror på honom som har sänt mig, han har evigt liv. Han faller inte under domen utan har övergått från döden till livet.
Johannes 5:24

Min svenskaläxa

Hej!
Tänkte idag skriva om en svenskaläxa som jag har. Den går ut på att man ska hitta en låt med en text som man gillar!
Direkt när vi fick läxan så började en massa låtar poppa upp i huvudet på mig. Den låten måste jag ju ha. NEJ! Den är ju mycket bättre.. Så höll jag på ett tag, men nu tror jag att jag bestämt mig, förhoppningsvis! Men jag försöker verkligen hitta en låt med en jättefin text, jag tror jag anstränger mig för mycket. Det allra bästa vore förstås om jag valde en lovsång! Skulle nästan kunna ta vilken lovsång som helst, och texten skulle överträffa alla andra låtar, eftersom textens innehåll är så viktigt och .. ja jag vet inte helt enkelt oslåbart!
Men det blir faktist ingen lovsång jag väljer, utan låten jag valt är Man in black med Johnny Cash. Texten handlar om problemen i världen kan man väl säga. Kanske orginellt, men den har ju faktist en fin melodi... Nä, nu skojade jag, men det är en riktigt smart text, jag gillar Johnny Cash! Här är texten:

Well, you wonder why I always dress in black, 
Why you never see bright colors on my back,
And why does my appearance seem to have a somber tone.
Well, there's a reason for the things that I have on.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.
I wear the black for those who never read,
Or listened to the words that Jesus said,
About the road to happiness through love and charity,
Why, you'd think He's talking straight to you and me.
Okej, texten är väldigt lång, så det blev bara de 2 första verserna, men här är länk på youtube. http://www.youtube.com/watch?v=ZCqpPj87ekE

Härligt, nu fungerar det inte heller att hoppa ner en rad, och jag själv tycker sånt är jobbigt, så jag avslutar här, men först ett bibelord!
5 mos 31:8 Herren skall själv gå före dig. Han skall vara med dig. Han sviker dig inte och överger dig inte. Var inte rädd, tappa inte modet!
Ha det bäst, Linn!


RSS 2.0