Tveka inte ;)

Halloj! Jag har funderat ett tag vad jag ska skriva om i bloggen "nästa gång" (nu) Det är verkligen jättevårt att komma på, så jag får väl komma på medans jag skriver.
Först hade jag tänkt att skriva en text som säkert jättemånga redan hört/läst, men den är ju bra så fin, och den stämmer otroligt bra! :)

Denna är ett utdrag från boken Det stämmer av Stephen Gaukroger.
"En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick på en strand tillsammans med Herren. Över hela himlen blixtrade bilder ur hans liv. Tillsammans med varje bild lade han märkte till två par fotsteg i sanden. Ett tillhörde honom själv . Det andra tillhörde Herren. När den sista scenen hade blixtrat förbi honom, såg han åter tillbaka på fotstegen i sanden. Han såg att vid ett flertal tillfällen under hans liv fanns bara ett par fotsteg, djupt nersjunkna i sanden. Han lade också märke till att det var dessa tillfällen som varit de svåraste i hans liv. Det irriterade honom, och han krävde ett besked från Gud om vad meningen var med detta. "Herre, du lovade att om jag beslöt att följa dig, så skulle du alltid gå med mig. Men nu ser jag här, att under de absolut svåraste tiderna i mitt liv så finns bara ett par fotsteg. Jag kan inte förstå hur du kunde överge mig när jag behövde dig som mest! Herren svarade: "Mitt kära, älskade barn, jag älskar dig och skulle aldrig någonsin överge dig. De tillfällen där du bara kan se ett par fotavtryck, det var när jag bar dig på mina axlar. Det är därför de är så djupt nedsjunkna i sanden."
Jag verkligen älskar denna texten, och det känns som att jag kan läsa den hur många gånger som helst, för det är en väldigt bra påminnare. ;)
Texten är alltså ett utdrag ut boken Det stämmer av författaren Stephen Gaukroger. Denna boken har jag hemma, och jag måste säga att den är väldigt bra. Boken är väl mest till för icke-kristna men jag känner att den stärker min tro mer för varje gång jag läser ;) I boken tar författaren upp alla typiska frågor som ifrågasätter kristendomen. Ex. Hur är det med alla andra religioner då?,  Har Jesus verkligen levt?, Vad är det för speciellt med Jesus? Uppstod han verkligen från de döda? Dessa frågor tycker jag att han besvarar väldigt bra! Alla kristna har säkert varit med om att man har sina perioder av tvekan, man är osäker. Då kan man ta och läsa igenom den här boken. Då tvekar man definitivt inte längre.. ;)

Kan berätta lite om min dag idag.. :) Vaknade runt klockan 8, för jag hade sovmorgon till 9.15! Jag verkligen älskar sovmornar! Så gick jag upp och gjorde som jag brukar varenda morgon, åkte moped till skolan. (Jag blev jätteförvånad att den startade, för den hade stått ute hela natten. Planerade att gå till skolan) Så det var en trevlig överraskning. Sedan var det ju den där underbara tisdagen idag med. Har en enormt lång lunchrast, och slutar sedan klockan 13.55. Åkte hem.. Moppen var dock inte lika snäll denna gången, och det var nära att jag fick ringa bärgningsbil ;) Kom hem, och fick passa min lillasyster eftersom mamma skulle jobba. Jag har en underbart söt lillasyster som är 1,5 år! Jag underhöll mig själv genom att baka kakor. Det blev ett eget påhittat recept. Ungefär som bondkakor, fast med lite egen glasyr på. Mina bröder blev provsmakare och kakorna var tydligen väldigt goda, hehe. Vid 6 kom pappa hem, och då fick jag äntligen lite avlastning från lillan. Tog en dusch, lagade matsäck tills imorgon (friluftsdag) och nu sitter jag ju här.
Imorgon är det som sagt friluftsdag, och då ska jag åka snowboard. Det ska bli skitkul, har aldrig gjort det förut så jag får väl be att det inte händer någon olycka.. ;)

Nu ska vi se, ett bibelord för denna gången kommer här..

Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren: välgång, inte olycka. Jag skall ge er en framtid och ett hopp. När ni åkallar mig skall jag lyssna på er. När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren.
Jeremia 29:11-14

Ha det bra nu, och kom ihåg, JESUS ÄLSKAR DIG! :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

åh jag älskar den där texten :) Vad heter boken? Du kan skicka svar om du vill till mig på S.s

2009-04-18 @ 11:14:45
Postat av: Anonym

Boken heter Det Stämmer och författaren är Stephen Gaukroger. hoppas jag stavade rätt på namnet nu ;)

2009-04-19 @ 16:06:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0